Jeugdduiken

Jeugdduiken SAMANTHA (2002-2022)​

Bij het jeugdduiken kunnen kinderen van 8 tot 14 jaar spelenderwijs de duiksport onder de knie krijgen.
De opleiding en trainingen starten in oktober  in het zwembad Aquadroom van Maaseik elke donderdag van 17u30 tot 18u30.
In de maanden  juni tot en met september gaan we buiten duiken. De club trekt voornamelijk naar de Boschmolenplas in Panheel maar er zijn ook uitstappen o.a. naar Zeeland en naar TODI.

Logo NELOS jeugdduiken

Jeugdduikers kunnen 3 brevetten halen; Bronzen Dolfijn, Zilveren Dolfijn (vanaf 10 jaar) en Gouden Dolfijn (vanaf 12 jaar).
Het is voor ons van groot belang dat de jeugdduikers op een plezierige en pedagogisch verantwoorde manier inzicht en vaardigheid in alle aspecten van de duiksport en het onderwatermilieu krijgen.
De jeugdduikers worden ingedeeld in groepen op basis van leeftijd en ervaring in de duiksport. De trainingen zijn afwisselend opgebouwd uit het bijbrengen van technieken, fysieke vaardigheden en kenniselementen (aangepast aan de leeftijd van het kind) over duiktechniek, fysica, medische aspecten, flora en fauna van de onderwaterwereld.

Het jeugdduiken van SAMANTHA Maaseik bestaat uit een hecht team van  begeleiders. Alle teamleden zijn ervaren duikers die een specialisatieopleiding hebben gevolgd voor het begeleiden en opleiden van jeugdduikers.

Ben je tussen de 8-14 jaar en heb je zin om te leren duiken?

Om kennis te maken met het jeugdduiken kan je 3 initiatielessen volgen, vooraleer in te schrijven als lid. Om deel te nemen aan deze initiatielessen kan je best eerst contact opnemen met de duikverantwoordelijke jeugdduiken:
Ann Hermans: GSM: +32/496 53 22 95,
via mail: jeugdduiken@samantha-maaseik.be
of tijdens de wekelijkse training in het zwembad.

Tijdens de eerste initiatielessen ontvang je een inschrijvingspakket met alle nodige informatie en kunnen alle bijkomende vragen worden gesteld. Bij de initiaties kan materiaal van de club gebruikt worden.

Voor het trainen in het zwembad is de volgende uitrusting noodzakelijk;
Vinnen met gesloten hiel, een duikbril, een snorkel en een loodgordel met lood.
Voor het buitenduiken zijn aanvullende materialen noodzakelijk: een duikpak, isolerende botten, handschoenen en buitenvinnen met open hiel.

Voor het buitenseizoen vindt er een pakkenpasdag plaats waar onderling pakken doorverkocht of geruild kunnen worden.  De overige materialen (ontspanner, trimvest en fles) hoeven niet aangeschaft te worden en kunnen van de club gehuurd worden.

Het lidgeld bedraagt € 115 per jaar, het homologatiegeld per brevet € 35, een logboekje € 5.